Яке покарання загрожує коригувальнику ворожого вогню по Харкову (ФОТО)

Яку інформацію передавав зрадник російському куратору

У Харкові виявили доцента університету, який в умовах повномасштабного вторгнення вчинив протиправні дії. Про подробиці ситуації та покарання чоловіку розповіли у Харківській обласній прокуратурі, повідомляють “Коментарі”. 

У прокуратурі зазначили, що доцент університету коригував російські ракетні удари по Харкову та “зливав” дані про політичну позицію своїх колег. Також повідомили, що було затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 50-річного чоловіка за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідство встановило, що доцент одного з харківських вишів отримав пропозицію від громадянина рф щодо здійснення на конфіденційній основі співпраці у проведенні підривної діяльності проти України.

Викладач погодився - він збирав та передавав російському куратору інформацію про пересування Сил оборони та розміщення оборонних фортифікаційних укріплень у Харкові.

Також доцент вишу фіксував наслідки ворожих ударів по одному з харківських оборонних підприємств, яке систематично потрапляло під обстріли з боку зс рф.

Також викладач відстежував діяльність іноземних волонтерських організацій в обласному центрі.

Не оминув увагою він і своїх колег - зібрав та надіслав дані про політичну позицію окремих викладачів харківського вишу. 

Зрадника затримали в порядку ст. 208 КПК України у листопаді 2023 року. Під час обшуків у його квартирі вилучили мобільний телефон та комп’ютерну техніку із доказами співпраці з представником держави-агресорки.

Чоловіку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. 

Обвинувальний акт направлено до Ленінського районного суду м. Харкова. Зраднику загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у Харкові передали до суду справу харків'янина, який на просторах інтернету радів “освобождению Харьковского региона”. Детальніше про ситуацію читайте за посиланням.

Також на Харківщині фельдшер закликав колег працювати з росією. Що йому загрожує, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться