Харків отримав додаткові кошти: на що збільшили видатки бюджету

Понад 800 мільйонів гривень розподілили у Харкові

Харківська міська рада внесла зміни до бюджету міської територіальної громади на 2024 рік. Відповідне рішення було ухвалене сьогодні, 2 липня, на позачерговій сесії міськради, інформує портал "Коментарі".

Як повідомили в Департаменті бюджету і фінансів, це обумовлено наданням Харкову міжбюджетних трансфертів. Так, місто отримає 2,3 млн грн на створення навчально-практичних центрів сучасної професійної (професійно-технічної) освіти та 1,9 млн грн - на підтримку учнів з особливими освітніми потребами.

Водночас у Харкові були збільшені видатки на:

- реалізацію заходів, пов’язаних з децентралізацією системи комунальної теплоенергетики та підготовкою систем опалення і водопостачання до зимового періоду, - на 642 млн грн;

- проведення аварійно-відновлювальних робіт у багатоповерхових житлових будинках та на об’єктах соціально-культурного призначення - на 120 млн грн;

- надання допомоги військовим частинам та спеціальним органам з правоохоронними функціями - на 66,9 млн грн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові з ректорами вишів обговорили питання мобілізації

"Сьогодні питання захисту України – на першому місці. Мобілізаційний процес триває, і ми маємо зробити все можливе, аби не допустити маніпуляцій, пов'язаних зі здобуванням освіти й ухиленням від служби в армії", – сказав Олег Синєгубов.

Начальник Харківської ОВА закликав ректорів університетів області провести наради з працівниками навчальних закладів щодо недопущення випадків умисної маніпуляції умовами здобуття освіти з метою отримання відстрочення військової служби та приділити особливу увагу цьогорічному процесу набору абітурієнтів.

Читайте також: Сапери ДСНС працюють в лісах поблизу Балаклії. Це занадто небезпечна місцевість. Ходити сюди звичайним людям заборонено. Тут всюди розкидані касетні боєприпаси, протипіхотні міни та нерозірвані снаряди. Тікаючи, росіяни щільно все мінували та кидали свої БК. Про це повідомили в обласному главку ДСНС, інформує портал "Коментарі". Фото – за посиланням.

Читайте также