У Харківській області змінили посівні площі деяких культур: що буде з урожаєм

Які культури вирощуватимуть у Харківській області цього року

Аграрії у Харківській області посіяли ярі зернові та зернобобові культури на площі понад 108 тисяч гектарів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

За словами заступника начальника ХОВА Євгена Іванова, цього року через ранню весну польові роботи розпочалися на два тижні раніше від оптимальних термінів.

Він наголосив, що це третя весняно-польова кампанія, яку аграрії проводять в умовах повномасштабного російського вторгнення. До цього часу значна частина земель сільгосппризначення залишається забрудненою вибуховими предметами. “За нашим прогнозами зможемо працювати в цьому році на 68% оброблюваних земель. Під урожай 2024 року загальна посівна площа сільськогосподарських культур займатиме 1,3 мільйона гектара. Це на 3,5% більше, ніж у 2023 році”, – уточнив Євген Іванов. 

У Харківській ОВА спрогнозували, що зерновими культурами буде засіяно понад 610 тисяч гектарів, технічними – 557 тисяч гектарів, картоплею та овочевими – 70 тисяч гектарів, кормовими – більш ніж 40 тисяч гектарів.

Цього року структура посівів залишається традиційною - переважає пшениця, кукурудза та соняшник. Збільшується посівна площа олійних культур – соняшника, натомість відповідно менше відведуть під кукурудзу. Популярними культурами на Харківщині залишаються соя, горох, ячмінь, гречка, просо.

Щодо проведення посівної кампанії, то на сьогодні на площі понад 108 тисяч гектарів посіяні ярі зернові та зернобобові культури по всіх категоріях господарств регіону. Зокрема, аграрії вже засіяли майже 43 тисячі гектарів ярим ячменем, понад 17 тисяч гектарів - горохом, 9 тисяч гектар - ярою пшеницею, 4,4 тисячі гектара - вівсом, 32 тисячі гектарів - кукурудзою на зерно та більш ніж 2 тисяч гектарів - іншими зерновими та зернобобовими культурами.

Євген Іванов розповів також про втрати у сільському господарстві. Від агресії російської федерації постраждало понад 630 сільськогосподарських підприємств, також пошкоджено та зруйновано майже 1100 одиниць сільськогосподарської техніки та обладнання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що для фермерів у Харківській області запровадили значні зміни. Детальніше про ініціативи читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться