Вибухи у Харкові: що відомо

У місті та області оголошено повітряну тривогу

У Харкові пролунали вибухи. У місті та області оголошено повітряну тривогу у зв’язку із загрозою запусків керованих авіаційних бомб тактичною авіацією на Харківщині, повідомили у Повітряних Силах ЗСУ.

"У Харкові чутно вибух. Будьте обережні", – написав міський голова Харкова Ігор Терехов.

"Знов загроза пусків ворожих КАБ - мешканці Харківщини не покидайте укриття до відбою повітряної тривоги!" – застеріг начальник Харківського гарнізону Сергій Мельник.

Поліція Харківщини закликала усіх перебувати в укриттях: "Не залишайте укриття до відбою сигналу "Повітряна тривога". Про влучання ворожих снарядів, постраждалих повідомляйте на спецлінію поліції 102. Не викладайте фото і відео влучань. Не допомагайте ворогу вбивати наших дорослих і дітей".

Олег Синєгубов, начальник ХОВА: "Зафіксовано удари по Холодногірському району Харкова. Попередньо - КАБ.

Є загорання приватного будинку.

Інформація щодо потерпілих уточнюється".

Ігор Терехов о 14:12: "Попередньо приліт у Холодногірському районі міста у зону житлової забудови. Щодо постраждалих - інформація уточнюється. Відомо, що ушкоджень зазнав трамвай з пасажирами".

Ігор Терехов о 14:17: "Під ударом приватний центр Харкова, зруйновані кілька будинків, під завалами знаходяться люди. Триває пошуково-рятувальна операція".

Олег Синєгубов о 14:25: "На цю хвилину відомо про одного постраждалого, гостра реакція на стрес. Пошкоджено приватний будинок. Огляд триває".

Поліція Харківщини о 14:30: "росіяни знову обстріляли Харків: поліція працює на місці події

Зруйнований будинок. Триває пошуково-рятувальна операція.

03 травня близько 14:05 військові росії обстріляли Холодногірський район Харкова. Попередньо, керованою авіабомбою. Горить двоповерховий будинок. Врятована одна людина, ще одна ймовірно знаходиться під завалами.

На місці події працює слідчо-оперативна група, криміналісти та вибухотехніки.

За фактом обстрілу слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України".

Ігор Терехов о 14:35: "На жаль, маємо попередню інформацію про одну загиблу жінку пенсійного віку та ще про одного постраждалого".

Ігор Терехов о 15:04: "Внаслідок терористичного удару рф по житловому району Харкова одна людина загибла та двоє поранених".

kmtn9ueXyp93B2WnYA_x3Xu08.jpg

ФОТО: Ігор Клименко, Міністр МВС


Інформація оновлюється.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться