По Харкову та області оголосили небезпечний прогноз: до чого готуватися

Що відбуватиметься у Харкові та області найближчими днями

Мешканців Харкова та області попередили про небезпечні метеорологічні явища. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківського регіонального центру з гідрометеорології. 

“Попередження про небезпечні метеорологічні явища по Харківщині на 2 квітня. Вдень 2 квітня по місту та області очікуються пориви південного вітру, 15 - 20 м/с. (I рівень небезпечності, жовтий)”, - йдеться у повідомленні центру.

Також про небезпечні явища попередили у ГУ ДСНС у Харківській області. 

Там пояснили, що вихідними на територію України прийшло дуже тепле повітря африканського походження, середня добова температура перевищила норму на 5-12 градусів.

Разом з теплом з північної частини Африки переноситься і пил. Він створює ефект затуманеного неба, може спостерігатися імла.

“За даними Укргідрометцентру, концентрації пилу не перевищують гранично допустимих норм. Найближчої доби така ситуація утримається у більшості областей”,- попередили у ДСНС.

Також повідомили, що 3-4 квітня дощі очікується на більшій частині території країни, якість повітря поліпшиться.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харкові 31 березня температура повітря значно підвищилась. Цього дня було зафіксовано температурний рекорд. Детальніше про оновлення температурного рекорду читайте за посиланням.

А тим часом у Харкові ситуація з електропостачанням залишається складною. У місті та області оновили графіки погодинних відключень електропостачання. За якими адресами та коли вимикатимуть світло дивіться за посиланням


Читайте также