Новий рекорд зафіксували в Харкові

Який новий рекорд зафіксували в Харкові

У Харкові 31 березня температура повітря значно підвищилась. На неділю синоптики прогнозували денну температуру в межах 18 – 23 градусів тепла. Цього дня було зафіксовано температурний рекорд. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківського регіонального центру з гідрометеорології. 

“У Харкові 31 березня було зафіксовано новий температурний рекорд максимальної температури для цього дня, а також для березня - 23,7 градуса тепла. Попередній максимум температури було зафіксовано у 1975 році й вона становила 20,5 градуса тепла”, - йдеться у повідомленні центру з гідрометеорології.

Також у центрі розповіли про синоптичні очікування у квітні 2024 року. За даними синоптиків, у квітні  швидко  наростає  тепло. Перехід середньодобової температури повітря:

  • через 5 градусів тепла в бік підвищення  відбувається протягом 31 березня - 5 квітня, 

  • через 10 градусів тепла 15-19 квітня.

Середня місячна температура повітря в Харківській області 9,0 - 9,9 тепла.  Абсолютний температурний мінімум  16,7 та 8,1 градуса морозу (1952, 1987 р.),  абсолютний  максимум  29,8 та 31,5 градуса тепла  (2012 р.). 

Заморозки у квітні  -  явище   звичайне. Місячна  кількість опадів  32 - 43 мм.  В  середньому  буває  10 - 11 днів  з  опадами, 1  день  з  грозою.   В  окремі   роки   бувають  пилові   бурі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що перший тиждень квітня покаже значне потепління, однак наприкінці тижня ймовірне зниження температури повітря.

А що відбувається у Харкові зі світлом читайте за посиланням.




Джерело: https://t.me/HRCGM
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться