У Харкові затримали жінку, що робила інвалідність «під ключ»: ціна питання

У Харкові затримано жінку, яка за 4000 доларів США «вирішувала питання» про оформлення фейкової інвалідності військовозобовʼязаним

У 2023 році харківʼянка розробила схему "допомоги" ухилянтам. За гроші вона організувала процес оформлення фальсифікованої документації у медичних установах Харківщини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За 4000 доларів США підозрювана домовлялась з лікарнями про те, щоб "клієнтів" записували на стаціонарне лікування до медичного закладу. У подальшому чоловікам оформлювали "групу інвалідності" під ключ.

Це сприяло тому, що чоловіки призовного віку, які звернулись до зловмисниці, могли ухилитись від мобілізації або виїхати  кордон.

13 березня 2024 року правоохоронці затримали жінку в порядку ст. 208 КПК України під час передачі документів "клієнту".

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 43-річній жінці за фактом одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаного з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді  тримання під вартою.

Встановлюються інші учасники, причетні до вказаної "схеми". Слідство триває.

Досудове розслідування проводить СВ Харківського районного управління №3 ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — представництво внутрішньої безпеки в Харківській області (з дислокацією у м. Харків) 2 управління ГУ ВБ СБУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

До мешканців Харківщини звернувся очільник ХОВА: що сталося вночі

Цієї ночі окупанти завдали цілеспрямованих масованих ударів ворожими безпілотниками по теле- та радіоінфраструктурі Харківської області. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

"Провели оперативну нараду із керівниками профільних установ.

Станом на зараз є перебої із ТБ та радіосигналом у кількох районах. Частину обʼєктів вже відновили", – зазначив очільник області.

Він повідомив, що усі служби звʼязку працюють над відновленням та намагаються поновити роботу обʼєктів у найшвидші терміни.

Читайте также