Ностальгія за радянщиною: мешканець Харкова може сісти на п’ять років

Займався пропагандою комуністичного режиму: слідчі повідомили про підозру мешканцю Харкова

У соціальних мережах на особистих сторінках чоловік поширював зображення прапора СРСР, п’ятикутної зірки, георгіївської стрічки та інших символів тоталітарного режиму. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

У 2018 році 52-річний харків’янин зареєструвався у соціальній мережі, доступ до якої був заблокований в України, та постійно публікував прапори, символи, зображення або іншу атрибутику, в яких відтворюється поєднання серпа та молота, серпа, молота та п’ятикутної зірки.

Такі ж дописи зловмисник публікував з 2017 року і на своїй сторінці у "Facebook".

Зловмиснику повідомили про підозру у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України.

Йому загрожує до п’яти років позбавленням волі з конфіскацією майна або без такої.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Наступ на Харківщині активізувався – де тривають бої

У Харківській області збільшилася кількість боєзіткнень, проєкт Deep State уточнив лінію зіткнення східніше Вовчанська та на Агрегатному заводі в місті. Про обстріли Харківщини повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Читайте також: Близька до родини мера Харкова фірма заробляє на ринку пального – розслідуванняжурналістів

Майже мільярд гривень з бюджету Харкова з початку великої війни освоїла маловідома компанія, яка продає пальне комунальникам. Людина, яка за нею стоїть, виїхала з України як "волонтер", а сліди від неї ведуть до обраниці Ігоря Терехова. Про це йдеться у великому розслідуванні журналістів "Економічної правди", інформує портал "Коментарі".

Харківська ОВА за технагляд віддала одному ФОП близько 32 мільйонів гривень за два роки

За 2023-2024 роки за здійснення технічного нагляду на об'єктах Харківської області ФОП Кудрявцев Сергій Олегович отримав близько 32 мільйонів гривень (13 з них – цього року). Про це повідомив харківський журналіст Павло Федосенко, посилаючись на інформацію з сайту публічних закупівель "Prozorro". Федосенко зазначає, що майже півсотні тендерів стосуються фортифікаційних споруд, де замовник – Харківська ОВА. Тільки за учора оприлюднено 15 прямих договорів більше ніж на мільйон гривень. Всі роботи з нагляду треба закінчити до 20 червня.

Читайте также