Перед судом постане колишній ректор одного з вишів Харкова: що сталося

Харківський виш у центрі скандалу: ректор звинувачується у зловживанні службовим становищем

Харківська обласна прокуратура передала до суду справу ексректора вищого навчального закладу, який звинувачується у розтраті майна та службовому підробленні.

Подробиці справи

За даними слідства, у листопаді 2019 року ректор одного з харківських вишів оформив на роботу свою знайому, незважаючи на відсутність у неї необхідних документів про вищу освіту. Жінка фактично не працювала, але отримувала зарплату та нарахування трудового стажу.

“Прокуратура кваліфікувала дії ексректора за ч. 3 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення). Йому загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років”, - йдеться в повідомленні обласної прокуратури. 

Справу розглядатиме Дзержинський районний суд м. Харкова. Наразі, відповідно до ст. 62 Конституції України, ексректор вважається невинуватим, доки його вину не буде доведено в законному порядку.

Раніше “Коментарі” писали, що оприлюднено міжнародний рейтинг QS World University Rankings: Europe 2025. За результатами оцінювання Каразінський університет посідає 319 місце серед європейських університетів та 25 — серед університетів Східної Європи. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію університету.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна успішно встановив систему безперебійного живлення, щоб забезпечити захист унікальних наукових колекцій з усього світу, включаючи Арктику, Антарктику, та інші країни. Про це повідомили на соціальних сторінках вищого навчального закладу.

Читайте также