Під Харковом помітили масовий мор риби

За фактом масового мору риби у річці Студенок розпочато слідство

Правоохоронними органами внесено відомості до ЄРДР за фактом порушення правил охорони вод, що призвело до забруднення поверхневих вод і створило небезпеку для довкілля (ч. 1 ст. 242 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.


Сьогодні у медіа стала ширитись інформація про масовий мор риби у річці Студенок в селі Хроли Харківського району. У ході огляду місця події спільно зі слідчими поліції та представниками контролюючих органів, а саме спеціалістами екологічної інспекції відібрано проби води для проведення відповідних досліджень.

Вилучену в ході огляду рибу направлено в лабораторію для проведення інструментально-лабораторних досліджень причин загибелі. Після цього буде призначено відповідні судові експертизи.

Процесуальне керівництво здійснює Харківська окружна прокуратура Харківської області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У водоймі на Харківщині виявлено аденовірус: що потрібно знати

У водоймі на території Близнюківської громади виявлено аденовіруси, здатні спричинити розлади кишківника, особливо у дітей до п'яти років. Ця інформація була оприлюднена Близнюківською громадою з посиланням на районний центр контролю та профілактики хвороб.

Що таке аденовіруси та як вони передаються?

Аденовіруси – це група вірусів, які можуть потрапити до організму через забруднену воду та спричинити проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Найчастіше зараження відбувається повітряно-крапельним шляхом (при чханні, розмові), рідше – через брудні руки або випадкове ковтання забрудненої води під час купання.

Читайте также