На Харківщині не вдається загасити пожежу: її площа зросла ще на десять гектарів

Рятувальники продовжують боротися з лісовою пожежею у Балаклійському лісництві

Станом на 09:00 14 серпня тривають роботи з ліквідації лісової пожежі у Балаклійському лісництві поблизу м. Балаклія, яка триває дві доби. Вогнем охоплено вже 40 га сухої хвойної підстилки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

На місці працюють 48 рятувальників, 12 автоцистерн, у тому числі водовоз ємністю 12 м куб., а також піротехнічний, медичний розрахунки ДСНС та 4 одиниці техніки лісівників.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Страшна пожежа охопила Харківщину: горять гектари лісу (ФОТО)

Пожежа у лісовому масиві поблизу м. Балаклія Ізюмського району виникла напередодні. Про сильне задимлення у громаді повідомлялося ще 12 серпня о 18 годині, через що було перекрито рух транспорту на дорозі, що веде до с. Борщівка. За даними обласного главку ДСНС, станом на 16:00 13 серпня горіло 30 га лісу.

Читайте також: Окупанти перекидають підрозділи з Харківщини до Курської області – ISW

Аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що військове командування окупантів прийняло рішення перекинути деякі підрозділи з тилу на Харківщині та Донеччині, щоб укріпити фронт, який утворився у Курській області росії, інформує портал "Коментарі".

"Російські блогери стверджують, що прикордонники федеральної служби безпеки росії, російські призовники та резервісти, а також елементи чеченського спецназу "Ахмат" відреагували на українське вторгнення 6 та 7 серпня, а сили чеченського спецназу "Ахмат", включаючи елементи батальйону "Аїда", продовжують взаємодіяти з українськими військами у Курській області. Повідомляється, що елементи чеченського спецназу "Ахмат" також діють по всій лінії фронту в Україні, зокрема в Харківській, Луганській та Донецькій областях", – пишуть в ISW.

Міністерство оборони росії підтвердило 13 серпня, що артилерійські підрозділи Північного угруповання військ росії були передислоковані з півночі Харківської області в Курську область після попередніх повідомлень росії та України про такі передислокації. Українські військові спостерігачі також заявили, що російські підрозділи нещодавно передислокувалися з Куп'янського напрямку до Курської області, що відповідає недавнім заявам про місцезнаходження цих підрозділів.

"Передислокація призовників, елементів Північного угруповання військ та окремих підрозділів із менш важливих прифронтових районів в Україні передбачає, що російське військове командування визначило, що можливі збої у наступальних операціях на півночі Харківської області та інших менш важливих прифронтових районах є прийнятним ризиком для адекватного реагування на українське вторгнення в Курську область", – припускають в ISW.

Читайте также