На Харківщині стався потужний вибух: є поранені

Чоловік підірвався на невідомому вибуховому пристрої

22 серпня у селищі Куп’янськ-Вузловий стався черговий нещасний випадок. На невідомому вибухонебезпечному предметі підірвався 65-річний чоловік. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Внаслідок вибуху він отримав травми та був госпіталізований до лікувального закладу.

"Звертаємось до всіх з проханням бути максимально обережними та завжди пам’ятати про високу мінну небезпеку. Нехтування правилами безпеки може призвести до непоправних наслідків. Не рухайтесь невідомими чи не перевіреними ґрунтовими дорогами. Не чіпайте будь-які підозрілі та незнайомі предмети. Не відвідуйте ліси, лісосмуги, поля, пойми річок та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під ворожою окупацією.

У разі виявлення підозрілого предмета повідомте про знахідку в ДСНС або Нацполіцію за телефонами "101", "102" або "112"", – зазначають рятувальники.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині працюють машини, які можуть зберегти життя

Ще на початку війни, коли Ізюмщина була під ворожою окупацією, росіяни рясно мінували все довкола, застосовуючи зокрема й дистанційне мінування. Тому тамтешні поля всіяні у тому числі й протипіхотними мінами ПФМ-1 "Пелюстка". Вони небезпечні не лише для людей, а й можуть пошкодити сільськогосподарську техніку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Щоб поля та лани знову стали придатними для застосування, там працюють сапери ДСНС. А допомагають їм машини механічного розмінування, котрі роблять цей процес швидшим та безпечнішим.

Як вони виглядають у роботі – дивіться за посиланням.

Читайте также