На Харківщині працюють машини, які можуть зберегти життя

Розміновувати поля Ізюмщини допомагає спеціальна техніка

Ще на початку війни, коли Ізюмщина була під ворожою окупацією, росіяни рясно мінували все довкола, застосовуючи зокрема й дистанційне мінування. Тому тамтешні поля всіяні у тому числі й протипіхотними мінами ПФМ-1 "Пелюстка". Вони небезпечні не лише для людей, а й можуть пошкодити сільськогосподарську техніку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Щоб поля та лани знову стали придатними для застосування, там працюють сапери ДСНС. А допомагають їм машини механічного розмінування, котрі роблять цей процес швидшим та безпечнішим.

Одна з таких машин — багатоцільова платформа для очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів GCS-200. Це безпілотна, дистанційно керована машина, яка керується одним оператором за допомогою пульта. Вона працює там, де навіть досвіченим саперам вкрай важко виконувати свою роботу через густу та високу рослинність. За допомогою фрези міни та інші вибухові пристрої перемелюються і знищуються.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Загиблі, що підірвалися на міні на Харківщині, - родина військовослужбовця ЗСУ

7 липня, неподалік села Циркуни Харківського району сталася жахлива трагедія. Легковий автомобіль, що рухався ґрунтовою дорогою біля цвинтаря, наїхав на протитанкову міну. Вибух забрав життя цілої родини, включаючи двох маленьких дітей.

На превеликий жаль, це була родина уродженця села Старовірівка – Соломахіна Олександра Сергійовича, військовослужбовця Збройних Сил України. Про це повідомили у Старовірівській сільській територіальній громаді. В результаті чого загинула вся його сім'я, жінка, двоє дітей 5 років і 3 місяці, теща та її сім'я.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться