У Харкові та області перевірили воду в межах пляжів: що виявили

Лабораторні результати моніторингу якості води поверхневих водоймищ не втішні

За результатами моніторингових досліджень якості води в межах акваторії пляжів "Удянський", Олексіївського лугопарку, Журавлівського гідропарку, Безлюдівського та Петренківського водоймищ, Основ’янського озера у м. Харків виявлений понаднормативний вміст лактозопозитивних кишкових паличок. Це свідчить про можливе забруднення водоймищ в результаті потрапляння стічних вод, в тому числі хвороботворними мікроорганізмами. Про це повідомили у Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб, інформує портал "Коментарі".

"Наполегливо рекомендуємо врахувати надану інформацію додатково до інших наявних ризиків, в тому числі пов’язаних з веденням бойових дій, за наявності бажання  скористатися  вказаними водоймищами для відпочинку", – наголосили в лабораторному центрі.

Перелік місць масового відпочинку населення на водних об’єктах, які знаходиться під моніторинговим наглядом ДУ "Харківський ОЦКПХ МОЗ", розміщено за посиланням.

Перелік пляжів, які є небезпечними для купання, відображені на карті, яка оновлюється при отриманні нових результатів лабораторних досліджень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Що з ягодами у Харкові: у міськраді провели перевірку

На ринках Харкова розширюється асортимент сезонних ягід та фруктів. Зокрема, з’являється продукція місцевих господарств.

У департаменті зазначили, що високі ціни на ягоди пояснюються коротким сезоном та залежать від врожаю та погодних умов.  Крім того, третій рік поспіль на ринок України негативно впливає відсутність пропозиції фруктів та ягід з південних регіонів країни, які залишаються окупованими.

Читайте також: У Харкові чоловіки виготовляли підробки елітного алкоголю на суму понад 6 мільйонів гривень

Коньяк, віскі та горілку відомих брендів виготовляли в підпільному цеху у Харкові. Правоохоронці вилучили продукцію загальною вартістю понад 6 мільйонів гривень. Увесь "елітний" товар "бізнесмени" збували на території Харківської області. Що буде харків’янам – читайте докладніше у матеріалі.

Читайте также