У місті на Харківщині хочуть витратити мільйони гривень, щоб стягнути заборгованість за ЖКП

На Харківщині витратять понад 3,5 мільйона гривень на стягнення боргів за житлово-комунальні послуги

Комунальне підприємство “Тепловодосервіс” Лозівської міськради уклало договір з київським ТОВ “Служба стягнення заборгованості” на 3,65 млн грн щодо щодо стягнення простроченої заборгованості з фізичних осіб за надання житлово-комунальних послуг. Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо з системи публічних закупівель “ProZorro”, інформує портал "Коментарі".

Договір укладений без проведення аукціону. Варто зазначити, що ця закупівля оголошується вдруге. Вперше комунальне підприємство намагалось провести торги, але на аукціон ніхто не прийшов.

У договорі зазначено, що зараз у реєстрі боржників перебуває 916 осіб на загальну суму простроченої заборгованості 18,2 млн грн. Послуги зі стягнення заборгованості будуть надавати до 30 листопада 2024 року.

Нагадаємо, що в березні 2022 року інше лозівське КП, “Еко-Сан”, уклало угоду на 300 000 грн за надання послуг з ведення претензійно-позовної роботи з боржниками.

Власником ТОВ “Служба стягнення заборгованості” є Сергій Лось. Він був керівником фірми з 2008 року. Власниками фірми в різний час були Михайло Мукерія (двічі невдало балотувався до Верховної Ради), Дмитро Миримський (імовірно брат екснардепа Льва Миримського), Анатолій Сак та Сергій Слободянюк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Що робиться у Вовчанську та чи є скупчення окупантів поблизу кордону – розповіли у ХОВА

"Ситуація у місті Вовчанськ мінлива. Там йдуть вуличні бої. Дійсно, кілька десятків окупантів заблоковані на одному з промислових підприємств у місті Вовчанськ. Вони намагаються прорватися, однак постійно несуть втрати", - зазначив начальник Харківської ОВА.

Він повідомив, що всі накопичення сил противник одразу кидає на штурми на Липецькому й Вовчанському напрямках. Подробиці – за посиланням.

Читайте також: По Харкову вперше вдарили авіабомбою КАБ-250, яка коштує близько 100 тисяч доларів

Очільник Харківщини Олег Синєгубов зазначає, що це значно дешевше, ніж інші ракетні системи: наприклад, "Калібри", які коштують близько $10 мільйонів. Так само С-400 — це біля $2 мільйонів, якщо брати С-300 — до $500 тисяч коштує одна ракета.

Читайте также