Примусову евакуацію оголосили на Харківщині: де саме

Розширено зону примусової евакуації сімей із дітьми з чотирьох районів Харківщини

Сьогодні на Раді оборони області ухвалили рішення про примусову евакуацію родин із дітьми з небезпечних для проживання населених пунктів Ізюмського, Богодухівського, Куп’янського, Чугуївського районів області. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Йдеться про:

Села Загризове, Маліївка, Шийківка, Богуславка, Нова Кругляківка Ізюмського району. За нашою інформацією, у визначених населених пунктах проживає 12 дітей із 7 родин.

У Богодухівському районі підлягають евакуації 13 дітей з родинами з сіл Олександрівка та Скорики.

20 дітей з сім’ями з сіл Моначинівка, Дорошівка Кіндрашівської громади Куп‘янського району.

112 дітей з батьками із 5 старостинських округів: Білоколодязького, Юрченківського, Новоолександрівського, Іванівського, Бугаівського Вовчансьої громади Чугуївського району. Загалом 24 населені пункти.

Уже визначені маршрути евакуації та заброньовані місця тимчасового проживання людей.

Рішення ухвалене у зв‘язку з посиленними ворожими обстрілами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Ігор Терехов розповів, що зараз робиться у Харкові

На початку червня у Харкові було доволі тихо, проте окупанти стали обстрілювати місто КАБами, а тепер уже і фугасними авіабомбами. Про це в етері національного телемарафону розповів міський голова Харкова Ігор Терехов, інформує портал "Коментарі".

"У Харкові щодня лунають вибухи. На жаль, не було виключення і вчора, коли був вперше по території Харкова ФАБ-500. На щастя, він не вибухнув. Постраждали 13 приватних будинків, гуртожиток, навчальний заклад, було 5 людей, які отримали різного ступеня поранення", - зазначив мер.

Читайте також: У ХОВА повідомили, що буде з 1 вересня у садочках та школах

У Харківській області на облаштування укриттів у закладах загальної середньої освіти у 2024 році передбачено кошти субвенції з державного бюджету в сумі 500 млн грн. Також до фінансування долучаються громади — 80 млн грн. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов під час наради у Прем’єр-Міністра України Дениса Шмигаля, інформує портал "Коментарі".

Подробиці – за посиланням.

Читайте также