У Харкові мають диференціювати тривоги – Ігор Терехов

У Харкові настільки тривалі тривоги, що люди не можуть постійно перебувати в укриттях

У місті проживає понад мільйон людей, які навіть попри обстріли мають доволі "бойовий" настрій. Про це в етері національного телемарафону заявив міський голова Харкова Ігор Терехов, інформує портал "Коментарі".

"Дійсно, хтось виїжджає з Харкова, хтось повертається. Не можу сказати, що є великий відтік з міста. Понад мільйон мешканців міста живуть у Харкові", - сказав мер.

Він також відповів на запитання ведучих, як люди реагують на повітряні тривоги у місті та чи спускаються в укриття.

"Хтось нехтує повітряними тривогами, але та статистика, яка є, що у травні лунала тривога понад 20 діб, ви розумієте, що люди не можуть перебувати там. Тому сьогодні наше основне завдання диференціювати повітряні тривоги таким чином, щоб люди розуміли коли йдуть ракети саме на Харків", - зазначив мер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Ігор Терехов розповів, що зараз робиться у Харкові

На початку червня у Харкові було доволі тихо, проте окупанти стали обстрілювати місто КАБами, а тепер уже і фугасними авіабомбами. Про це в етері національного телемарафону розповів міський голова Харкова Ігор Терехов, інформує портал "Коментарі".

"У Харкові щодня лунають вибухи. На жаль, не було виключення і вчора, коли був вперше по території Харкова ФАБ-500. На щастя, він не вибухнув. Постраждали 13 приватних будинків, гуртожиток, навчальний заклад, було 5 людей, які отримали різного ступеня поранення", - зазначив мер.

Читайте також: Примусову евакуацію оголосили на Харківщині: де саме

Сьогодні на Раді оборони області ухвалили рішення про примусову евакуацію родин із дітьми з небезпечних для проживання населених пунктів Ізюмського, Богодухівського, Куп’янського, Чугуївського районів області.

Уже визначені маршрути евакуації та заброньовані місця тимчасового проживання людей.

Рішення ухвалене у зв‘язку з посиленними ворожими обстрілами.

Подробиці – за посиланням.

Читайте также