Скільки вибухонебезпечних предметів знешкодили сапери в Харківській області

Наразі на території Харківщини працюють 39 піротехнічних розрахунків та 212 саперів

Підрозділи ДСНС Харківської області продовжують боротьбу з наслідками бойових дій. За минулий тиждень сапери знешкодили 330 вибухонебезпечних предметів, загалом з початку повномасштабної війни – майже 98 тисяч. Проте, небезпека залишається актуальною: від початку війни від вибухів загинули 87 мирних жителів області. Про це повідомили в Харківській ОВА.

За словами речника ГУ ДСНС України у Харківській області Євгена Василенка, протягом тижня рятувальники ліквідували 221 пожежу, 27 з яких пов'язані з бойовими діями. На жаль, одна людина загинула, 13 вдалося врятувати. Під час розбору завалів знайшли тіла ще трьох загиблих.

Наразі на території Харківщини працюють 39 піротехнічних розрахунків, 212 саперів та 97 одиниць техніки. Вони обстежили вже понад 7,7 тисячі гектарів території, з них 486 гектарів – за допомогою машин механізованого розмінування.

Минулий тиждень відзначився також трагічними випадками на водоймах Харківщини. Зареєстровано три випадки загибелі людей, загалом з початку літа їх вже 35, з них 5 – діти.

"24 липня у селі Кисівка Коломацької громади на місцевому ставку потонув 69-річний рибалка. 27 липня у селищі Васищеве Харківського району місцеві мешканці вилучили з водойми тіло 57-річного чоловіка. Наступного дня трагічний випадок стався у місті Ізюм – у річці Сіверський Донець потонув 50-річний місцевий житель", – зазначив Євген Василенко.

“Коментарі” також писали, що на Харківщині прикордонники знищили стару гаубицю ворога за допомогою дрона. Оператори з підрозділу "Quick Death" вразили російську 122-мм гаубицю "Д-30" за допомогою FPV-дрона, перетворивши артилерійську установку на металобрухт. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України. 

Читайте также