Чикаго на Харківщині не буде: рішення народних депутатів

Яку назву обрали народні депутати

У Харківській області триває процес перейменування топонімів - у громадах проводять обговорення, на яких жителі обирають нові назви. У Чугуївському районі перейменують три населених пункта. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Чкаловської селищної військової адміністрації. 

“Що стосується нашої громади, то село Коробочкине перейменують на село Коробчине,  селище Чкаловське - селище Нежурилівка”, - йдеться у повідомленні СВА. 

Також в адміністрації нагадали, що під час обговорення нової назви перемогли варіанти Коробочкине і Слобідське чи Чикаго. 

Однак народні депутати ухвалили інше рішення - у профільному Комітеті пояснили, що керувалися минулим і повернули саме історичні назви. 

“Зазначимо, що остаточне рішення про перейменування має ухвалити Верховна Рада”, - зауважили в селищній адміністрації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що триває перейменування топонімів у Харкові. Влада міста планує дати нову назву станції метро “Пушкінська”. Містяни направили до міської ради декілька пропозицій з новими назвами. Як пояснюють ініціативи, читайте за посиланням.

Також ознайомитися з іншими пропозиціями нової назви станції метро можна тут.

Читайте також: Пушкінської вулиці більше немає: у Харкові перейменували 65 топонімів

Відповідне рішення прийняли на позачергової сесії Харківської міської ради 26 січня. Депутати вирішили перейменувати 65 топонімів, назви яких були пов’язані з Росією та її союзниками.

Зокрема, вул. Пушкінська перейменували на вул. Григорія Сковороди. За словами Харківського міського голови Ігоря Терехова, перейменування цього топоніму є знаковим для міста. 


Читайте также