Стало відомо, коли у Харкові покращиться ситуація з електропостачанням

Коли ліквідують наслідки ворожих обстрілів Харкова

У Харкові та області ситуація з електропостачанням складна, за словами Харківського міського голови Ігоря Терехова у місті зруйновані трансформаторні підстанції та ТЕЦ. Коли у Харкові та області покращиться ситуація, розповів 24 березня в ефірі телемарафону “Єдині новини” голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький, повідомляє портал "Коментарі".

Він окремо відзначив, що найтяжчою є ситуація в Харкові. За його словами, “Укренерго” має цілих три опції, які дадуть можливість забезпечити збільшену подачу електрики споживачам. Володимир Кудрицький висловив сподівання, що в кінці тижня вдасться суттєво покращити ситуацію з енергозабезпеченням міста.

Щодо дострокового закінчення опалювального сезону з метою покращення ситуації з електропостачанням, він зазначив, що рішення буде прийматись окремо та залежно від температури навколишнього середовища. Однак він застеріг, що коли опалювальний сезон закінчується, люди іноді догріваються електроприладами. І це створює додаткове навантаження на енергосистему. “В тих регіонах, які сильно постраждали від російських атак, де є ушкодження енергетичної інфраструктури, є ушкодження електростанцій, там, звичайно, ці рішення будуть, я думаю, прийматись окремо. Ми знаходимось в комунікації з місцевою владою, для того, щоб припинення опалювального сезону не створило негативних наслідків для постраждалої енергосистеми того чи іншого регіону”, – підкреслив голова правління НЕК “Укренерго”.

За інформацією Міненерго, у Харкові ситуація з електропостачанням залишається складною. Застосовуються графіки погодинних відключень, світла немає у 215,8 тисячі споживачів. В області знеструмлено 15 тисяч споживачів у 62 населених пунктах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ігор Терехов розповів про оперативну ситуацію в Харкові

Читайте також, що Канада та Швеція допоможуть у відновленні Харкова та області після масованої ракетної атаки.


Читайте также