Канада та Швеція допоможуть Харкову з відновленням: подробиці

Яку допомогу нададуть Харківщині

Днями Харківську область відвідали делегації Посольств Канади та Швеції. Представники зустрілися з начальником Харківської обласної військової адміністрації Олегом Синєгубовим, його заступником Євгеном Івановим та харківським міським головою Ігорем Тереховим. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Візит відбувся після масованої ракетної атаки на Харків та область. У ході зустрічі сторони обговорили питання відновлення Харківщини, особливо на деокупованих територіях. Також обговорили поточну ситуацію в області та наслідки однієї з наймасованіших ракетних атак на об’єкти критичної інфраструктури області, що сталася 22 березня.

Олег Синєгубов наголосив, що пріоритетні завдання - посилення обороноздатності регіону та відновлення постраждалих і деокупованих територій. Він наголосив, що кожна атака ворога створює нові виклики.

Надзвичайна і Поважна Посол Канади в Україні Наталка Цмоць зазначила: “Попри непросту ситуацію, ми особисто висловлюємо свою солідарність та підтримку. Ми продовжуватимемо працювати над допомогою Україні не лише військовою підтримкою, але і відновленням, гуманітарною допомогою”.

В ході зустрічі сторони обговорили подальшу роботу з відновлення комунікацій та критичної інфраструктури Харківщини, що зазнала руйнувань внаслідок атак російських окупантів.

Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Швеції в Україні Мартін Оберг зазначив: “Я дуже радий бути тут, у Харкові, і бачити що попри знеструмлення, системні атаки на ваш регіон, обласний центр продовжує функціонувати, місцева влада працює та докладає зусиль задля відновлення об’єктів критичної інфраструктури”.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що внаслідок масованої ракетної атаки було знеструмлено Харків. Не працювало метро та деякий наземний транспорт. Проблеми виникли й з водопостачанням.

Станом на ранок 25 березня відновили роботу метро, а в Харкові та області ввели графік погодинних відключень світла.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться