Ігор Терехов про руйнування, відновлення електропостачання та евакуацію містян

Коли в Харкові відновлять електропостачання

Харківський міський голова Ігор Терехов 24 березня в ефірі національного телемарафону розповів про оперативну ситуацію в місті, пояснив, які об'єкти були пошкоджені ворожими обстрілами та торкнувся питання евакуації. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

За словами мера Харкова, станом на 24 березня у місті відновили електропостачання для близько 40% споживачів.

Він запевнив, що спеціалісти цілодобово усувають наслідки масованої атаки по Харкову. Також долучаються до робіт з відновлення працівники комунальних підприємств.

За його словами, водопостачання та водовідведення відновлено практично в усіх будинках. Також близько 60% споживачів - з опаленням. 

“Енергетики не можуть забезпечити стабільним електропостачанням усе місто. Зараз заживлено близько 40% будинків. Дуже серйозні руйнації – зруйновані трансформаторні підстанції та ТЕЦ. Точної дати повного відновлення ніхто сказати не може. Але будемо працювати разом з урядом, щоб якнайшвидше забезпечити електроенергією все місто”, - зазначив Ігор Терехов.

Також за словами Ігоря Терехова питання про евакуацію з Харкова не стоїть. Мер міста запевнив, що попри тимчасові перебої з електропостачанням, місто живе та працює.

Він наголосив, що кожен сам для себе вирішує - залишатися в Харкові чи виїжджати. Але питання щодо евакуації з міста не стоїть. “Харків живе, працюють супермаркети, АЗС, аптеки, деякі спортивні зали. На маршрутах курсують муніципальні автобуси. Тому будемо захищати своє місто, працюватимемо над тим, щоб якнайшвидше відновити електропостачання та забезпечити людей усіма послугами”, - зазначив Ігор Терехов.

Станом на ранок 25 березня Ігор Терехов повідомив про відновлення роботи метрополітену. “Підземка працює по всіх лініях, інтервал руху 20 хвилин”, - зазначив мер міста.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за словами голови НЕК “Укренерго” Володимира Кудрицького у Харкові масштаб руйнувань об'єктів критичної інфраструктури найбільший.

Через масовану ракетну атаку у Харкові та області ввели в дію графік погодинних відключень. Дізнатися детальніше, де та коли не буде світла, можна за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться