Нові рішення щодо забезпечення електроенергією містян впровадять у Харкові

Як будуть відновлювати постачання електроенергії у Харкові та області

Влада Харківської області та міста намагаються напрацювати та реалізувати дієві шляхи відновлення електропостачання в місті та регіоні. Нагадаємо, що після  масованої атаки 22 березня у Харкові та області виникли значні проблеми з електропостачанням - декілька днів обласний центр був фактично знеструмлений. Що відомо про можливості відновлення сталого електропостачання в Харкові, повідомляє портал "Коментарі".

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що є підтримка й повне розуміння від іноземних партнерів щодо посилення енергетичної безпеки Харкова.

Підготовку до наступної зими та напрацювання на найближчий час обговорили з Віцепрем'єр-міністром з відновлення Олександром Кубраковим, очільницею профільного комітету ВРУ з регіонального розвитку Оленою Шуляк, делегацією послів з Естонії, Данії, Швеції, Франції та представниками ООН.

“Очікуємо, що незабаром до Харкова доставлять придбані газотурбінні електростанції, які допоможуть поліпшити ситуацію з дефіцитом електроенергії”, - повідомив Олег Синєгубов. 

Олександр Кубраков доповнив, що минулий опалювальний сезон Харкову допомогли пройти когенераційні установки. Завдяки цьому мешканці міста автономно отримували електрику та опалення. Тож за його словами, наразі, подібне обладнання буде доставлене в місто у необхідній кількості. Допомогу в налагодженні альтернативної генерації вдалося отримати завдяки спільним з іноземними партнерами проєктам.

Харківський міський голова Ігор Терехов 21 квітня розповів, що для налагодження в Харкові стабільного електропостачання розробили ґрунтовний план дій.

За його словами, для розв'язання цієї проблеми місто потребує імпортного обладнання. Він пояснив, що розробили серйозний план дій, однак обговорювати його не можна, бо це питання безпеки. “Ми дуже розраховуємо на наших міжнародних партнерів і сподіваємося, що вони нас підтримають, бо нам потрібне обладнання, яке, на жаль, не випускається в Україні. Ми розуміємо, як, що і коли робити, щоб забезпечити в Харкові подачу електроенергії за наявності цього обладнання, як зробити так, щоб у нас була власна система теплопостачання, і ми гідно пройшли наступний опалювальний сезон", - уточнив Ігор Терехов.
Очільник міста зауважив, що причиною недотримання графіків відключення світла в Харкові є перенавантаження енергетичної системи та значний дефіцит електроенергії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, які графіки відключення світла діє у Харкові та області цього тижня.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться