Кладовища у Харкові закриють для відвідування: що сталося (ФОТО)

Що робиться на кладовищах у Харкові

У Харкові звернулися до містян з проханням утриматися від відвідування кладовищ та меморіалів у певний період. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

“КП “Ритуал” рекомендує уникати відвідин міських цвинтарів та меморіалів упродовж великодніх свят і поминальних днів”, - йдеться у повідомленні міської ради.

На підприємстві пояснили, що в умовах, коли ворожі війська посилюють ракетні атаки та удари безпілотниками по критичній та цивільній інфраструктурі Харкова, це допоможе убезпечитися від непередбачуваних обстрілів. 

До того ж містян попередили, що на Великдень, 5 травня, вхід на міські кладовища та меморіальні комплекси, які підпорядковуються КП “Ритуал”, буде закритий.

На підприємстві також нагадали, що відвідування міського кладовища №13 (вул. Пушкінська, 108), міського кладовища №15 (пров. Володі Дубініна), міського кладовища №17 (вул. Курочкіна Гора, 1) та Польського меморіалу жертвам тоталітаризму (Харківське шосе) досі залишається небезпечним для життя та здоров’я людей. Вхід на них заборонений відповідно до рекомендацій ГУ ДСНС України в Харківській області.

Попри заборону на відвідування, працівники комунального підприємства підтримують в належному стані міські кладовища та меморіали

“Зокрема, днями комунальники приводили в належний стан татарський цвинтар на вул. Академіка Павлова, а також прилеглу до нього територію. Вони обрізали кущі, ліквідували сухостій, скосили траву та побілили дерева”, - уточнили у міській раді. 

Паралельно працівники компідприємства прибирають на території меморіальних комплексів. Так, на міському кладовищі №3 вони оновили сходові марші, які ведуть до поховань військових, загиблих у Другу світову війну, зокрема, облаштували газони та висадили квіти. 

Також роботи тривають на Алеї Слави (міське кладовище №18). Там комунальники оновлюють флагштоки та прапори.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міжнародні партнери оцінили ризики та загрози для Харкова та області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться