Пошкоджена телевежа у Харкові: що відомо про строки відновлення

Чому окупанти ударили по телевежі

У Харківській ОВА повідомили про ймовірну подальшу долю телевежі у Харкові, яку 22 квітня пошкодили російські військові. Під час війни відбудувати її неможливо, з огляду на своєрідну технологію спорудження. Зараз фахівці оцінюють наслідки ворожого удару. Про це розповів директор департаменту цивільного захисту населення Харківської ОВА Іван Сокол у коментарі “Радіо Свобода”, повідомляє портал "Коментарі".

Через руйнування частини Харківської телевежі сталося відключення цифрового телевізійного мовлення у межах дії об'єкта. Остаточного висновку про міцність конструкції немає, тож спрогнозувати подальшу долю конструкції складно. Так само, за словами представника ОВА, не зрозуміло, яка телевізійна та інша техніка є справною та може працювати далі. 

Водночас на думку представника Харківської ОВА, відбудова вежі можлива лише після завершення бойових дій. “Якщо брати до уваги як вона була збудована, то відбудувати її можна лише після завершення бойових дій”, – прокоментував Іван Сокол.

Іван Сокол припустив, що удар по вежі в денний час окупанти завали не стільки з метою отримання якихось воєнних переваг, скільки для вчинення тиску на населення міста та області, спроба залякати цивільних. “Людей це звісно схвилювало. Я думаю, що це було направлено на те, щоб залякати населення”, – прокоментував реакцію жителів регіону на дії ворожих окупаційних військ Іван Сокол.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що станом на 23 квітня є ускладнення подачі сигналу цифрового телемовлення. “Однак маємо альтернативу – інтернет, кабельне і супутникове телебачення”, – зазначив Синєгубов. При цьому, за його словами, телезв’язок у місті Харкові та прилеглих до нього населених пунктах функціонує.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 22 квітня окупанти завдали удару по Харкову, внаслідок якого було пошкоджено телевежу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться