Харків'янам пояснили, чому якість гарячої води низька та що з цим робити

Яке обладнання може знизити якість гарячої води

Проблеми з якістю комунальних послуг виникають постійно. Особливо це актуально в опалювальний сезон - чому батареї холодні, а гаряча вода зовсім не гаряча. У КП “Харківські теплові мережі” розповіли про причини зниження якості компослуг та заходи, які вживаються для покращення, повідомляє портал “Коментарі”. 

На підприємстві розповіли, що спеціалісти постійно проводять профілактичні роботи, при цьому намагаючись не припиняти постачання комунальних послуг споживачам. 

Нещодавно на Холодногірській філії КП “Харківські теплові мережі” виконали позапланову промивку двох теплообмінників на центральному тепловому пункті. Об'єкт забезпечує теплом та гарячою водою перинатальний центр, гімназію, дитячий садок та  10 житлових будинків. 

“Цей процес кропіткий, займає всю робочу зміну, адже потрібно очистити 63 пластини теплообмінника. Після промивки, теплообмінник збирають за спеціальною схемою і підключають до роботи”, - пояснили на підприємстві. 

Під час робіт незручностей для споживачів не виникає, а фахівці перевіряють якість роботи за показниками тиску та температури на спеціальних приладах. Саме вони і вказують на необхідність профілактики системи. Аналогічна ситуація виникає з надважливими елементами - фільтрами. “На будь-якій котельні їх понад 10 - перед кожним насосом або теплообмінником. Ступінь забрудненості визначають за показниками манометрів”, - пояснили на підприємстві.

А щодо низької якості комунальних послуг, то проблеми, за даними підприємства, можуть виникнути через несвоєчасно обслуговування обладнання, яке розміщене у квартирах споживачів.  

“Фільтри різних діаметрів також розташовані перед кожним лічильником у квартирах і на теплових рамках у підвалах. Забруднення цих важливих елементів системи  -  найпоширеніша причина поганої якості гарячої води у квартирах харків’ян. Треба просто вчасно подати заявку і, як то кажуть не займатися “самолікуванням”, - порекомендували на підприємстві.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що сьогодні у Харкові проводять ремонтні роботи, через що можуть виникнути проблеми з водою.

А як отримати компенсацію на оплату ЖКП у Харкові, читайте за посиланням.


Читайте также