Ситуація в Харкові: які першочергові проблеми потребують розв'язання

Які проблеми виникли у Харкові

Днями Харківський міський голова Ігор Терехов зустрівся з головою Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Муніром Мамедзаде. Які питання обговорили у ході зустрічі, повідомляють “Коментарі” з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

На зустрічі обговорили передачу обладнання для водопостачання і водоочищення та окреслили напрями майбутньої співпраці в освітній сфері. 

За словами Ігоря Терехова, зараз серед пріоритетів міста - забезпечення доступу усіх харків'ян до якісної питної води. А щоб забезпечити ці потреби, потрібно комплексно реконструювати мережі водопостачання. 

“Чиста вода у кранах - дуже важлива тема для Харкова. Тому ми зацікавлені в тому, щоб посилити роботу над цими проєктами. Оскільки через обстріли багато мереж зазнали суттєвих пошкоджень”, - підкреслив Ігор Терехов. 

Очільник міста також розповів про проблеми у сфері освіти - зараз для навчання дітей пільгових категорій, які проживають у Харкові, не вистачає мінімум у 2,5 тис. ноутбуків.

У місті ведеться робота з організації укриттів - будують нові об'єкти, в яких зможуть навчатися діти. Зараз безпекова ситуація не дозволяє відновити офлайн роботу звичайних шкіл. “Втім, зараз переважна частина школярів у Харкові займається дистанційно. А є такі сімʼї, наприклад, де троє дітей шкільного віку, і батьки не мають змоги забезпечити компʼютерами їх усіх. І це - велика проблема”, - наголосив міський голова. 

Щодо розв'язання проблеми постачання питної води, за словами Муніра Мамедзаде, їхня команда активно співпрацює з КП “Харківводоканал”. В рамках цієї роботи лише протягом минулого року ЮНІСЕФ передала комунальному підприємству 70 генераторів. Він зазначив, що головне завдання - забезпечити допомогу в організації ефективної роботи системи водопостачання.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що у Харкові після розливу нафтопродуктів, який трапився після ворожого удару, посилять контроль якості водопровідної води

Читайте также