У Харкові посилили контроль: причини

Воду якої якості подають у будинки харків'ян

У Харкові посилять контроль якості водопровідної води. Про причини та заходи, які будуть запроваджені, повідомляють “Коментарі” з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Спеціалісти КП “Харківводоканал” посилили перевірки якості води. Начальник лабораторії санітарно-епідеміологічного контролю за якістю води Андрій Стародубов наголосив, що нещодавній витік нафтопродуктів у річки Харкова не вплинув на якість водопровідної води. При цьому на підприємстві посилили контроль у напрямку лабораторних досліджень.

Андрій Стародубов повідомив, що за результатами перевірок вода, що подається в будинки харків'ян, відповідає всім санітарно-гігієнічним нормам. “Проте, на випадок можливого виявлення якихось відхилень від стандартів, ми заздалегідь розробили комплекс оперативних заходів зі стабілізації ситуації”, - уточнив спеціаліст.

Начальник мікробіологічного відділу Олена Максимова розповіла, що на контрольних точках щодня проводиться забір 30 проб води, які досліджуються за 50-ма показниками. Проби води беруть з накопичувальних резервуарів чистої води, водопровідних станцій, водорозбірних колонок.

На компідприємстві наголосили, що з моменту виникнення екологічної катастрофи у Харкові всі параметри залишаються в нормі.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що у Харкові перевірили стан атмосферного повітря. Про результати моніторингу читайте за посиланням.

Читайте також:  у Харкові перевірили воду з джерел та мереж централізованого водопостачання. У результаті перевірки виявили деякі відхилення від затверджених норм. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться