Ситуація у Куп'янському районі складна: що відбувається в громадах

Якої допомоги потребують мешканці Куп'янського району

Куп'янський район Харківської області - одним із найскладніших напрямків по лінії фронту. З 8 по 13 квітня 2024 року мобільна гінекологічна бригада КНП ХОР "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" здійснила черговий виїзд до району, повідомляє портал "Коментарі".

Мешканці Куп'янська та громади пережили шість місяців окупації, звільнення та постійні обстріли з боку окупантів. В районі розбиті мости, школи, лікарні…

Лікар-гінеколог Віталій Кучер розповів, що попри евакуацію дітей та людей з інвалідністю, в районі проживають ті, хто потребує медичної допомоги. Доступ до неї тут дуже ускладнений - наприклад, вагітні змушені їздити за 80 кілометрів до лікаря.

Лікарі шість днів працювали в населених пунктах Куп'янської та Кіндрашівської громади (Ківшарівка, Куп'янськ-Вузловий, Пристін, Осинове, Гусинка та Нечволодівка). 

За тиждень роботи фахівці бригади проконсультували 134 пацієнтів, семеро з яких – діти. Дві вагітні жінки (на 13 та 25 тижні) отримали УЗД плода та необхідні консультації. Також спеціалісти надали інформацію про державну програму лікування безпліддя пацієнтці з вторинним безпліддям трубного генезу.

“Звичайно, були й ті, хто потребує хірургічного лікування та консультацій спеціалістів ІІІ рівня — їх фахівці мобільної гінекологічної бригади скерували до районної лікарні. Це був складний та хвилюючий виїзд, але сяючі очі вдячних пацієнток дають нам надію на майбутнє, віру в перемогу та стимул працювати далі!” - зазначили у центрі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харківській області поширюються небезпечні захворювання.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться