У Харкові відновив роботу важливий медичний заклад (ФОТО)

У пологовому будинку встановили сучасне обладнання

У Харкові, після майже двох років простою, поновив прийом пацієнток міський пологовий будинок №1. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Директор установи Євген Благовіщенський розповів, що на початку повномасштабного вторгнення пологовий будинок зазнав кількох ворожих ударів. Наймасштабніший стався 1 березня 2022 року, після чого стаціонар припинив роботу.

Як зазначив в. о. директора Департаменту охорони здоров'я Ігор Кулик, на всіх поверхах будівлі, за сприяння Міжнародної організації з міграції, провели ремонтні роботи. Зокрема, відновили близько 880 кв. м покрівлі, шість вхідних груп, понад 150 вікон та 100 дверей у палатах.

“Відтепер усі сім пологових будинків Харкова функціонують і відповідають високим критеріям надання медичної допомоги”, - наголосив Ігор Кулик.

Медичний координатор МОМ Сергій Конченко розповів про зміни в пологовому будинку. Там встановили систему вентиляції в операційній, відновили комунікації, передали апарат УЗД та операційний стіл. У найближчих планах організації - передати ще біохімічний аналізатор та додаткові ліжка для прийому пологів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про махінації, які викрили в пологовому будинку. Слідчі повідомили про підозру у скоєнні злочину керівництву пологового будинку в Харкові - були викриті незаконні нарахування щомісячних премій та доплат.

Керівництво шляхом зловживання службовим становищем незаконно призначило собі щомісячні премії та доплати на загальну суму понад 400 тис. грн.


Читайте также