У пологовому будинку виявили махінації: що там відбувалося

Директорка та бухгалтерка пологового майже рік нараховували собі премії та доплати

Слідчі повідомили про підозру у скоєнні злочину керівництву пологового будинку в Харкові - були викриті незаконні нарахування щомісячних премій та доплат. Про це повідомляють “Коментарі. Харків” з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

У поліції зазначили, що директорка комунального некомерційного підприємства спільно з головною бухгалтеркою шляхом зловживання службовим становищем незаконно призначили собі щомісячні премії та доплати на загальну суму понад 400 тис. грн.

Слідство встановило, що з вересня 2022 по липень 2023 року 70-річна директорка пологового будинку за попередньою змовою з 51-річною головною бухгалтеркою здійснили привласнення бюджетних коштів, призначених для виплати заробітної плати працівникам пологового будинку на загальну суму 412 тис. грн.

Директорка щомісяця підписувала накази про преміювання головної бухгалтерки та встановлення надбавки за інтенсивну працю, знаючи, що такі виплати їй не передбачені. Своєю чергою бухгалтерка не звертала увагу на невірно встановлений посадовий оклад директорки.

За даним фактом слідчими Харківського РУП № 2 повідомлено зловмисницям про підозру за ч. 4 ст. 191 (заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно, у великих розмірах, в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в одній з лікарень в Харкові проведуть масштабну відбудову.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться