У Харківській області відновлюють офлайн-навчання та видають учням гаджети

У яких громадах Харківської області планують відновити навчання у форматі офлайн

У Харківській області готуються до відновлення навчання у школах у форматі офлайн. Таке завдання поставив Президент України Володимир Зеленський. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Також у громадах, де з огляду на безпекову ситуацію неможливо повернути школярів за парти, забезпечують можливість учнів навчатися онлайн. Для школярів передали 11 тисяч гаджетів. За словами начальника ХОВА Олега Синєгубова, усього вручили 40 сертифікатів на отримання 10 848 планшетів, хромбуків та ноутбуків.

“Президент України Володимир Зеленський ставив завдання пришвидшити процес переходу до офлайн-навчання. Насамперед будемо забезпечувати укриттями освітні заклади, зважати на безпекову ситуацію. У планах – розпочати офлайн новий навчальний рік у Лозівському та Красноградському районах. Проте так само повинні забезпечувати школярів девайсами для онлайн-навчання, адже не всюди маємо можливість запустити навчальний процес очно”, – пояснив ситуацію Олег Синєгубов.

Щоб учні середнього та старшого шкільного віку Харківщини отримали доступ до освіти було передано 8 361 ноутбук. Нові гаджети у тимчасове користування  отримають діти-переселенці, діти з інвалідністю, діти з малозабезпечених сімей або позбавлені батьківського піклування та діти з інших вразливих категорій.

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий підкреслив важливість наданої допомоги, зазначивши, що гаджет для школярів, де немає можливості відновити офлайн-навчання – це і про доступ до освіти, і про спілкування з однолітками, і про можливість отримувати підтримку від вчителів. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на початку квітня проінспектували метрошколу в Харкові. Як забезпечують навчання дітей в харківському метро, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться