Тривалість літніх канікул у харківських школярів може змінитися: причини

Кому доведеться менше відпочивати на канікулах

У Харкові у серпні 2024 року будуть проводити додаткові заняття у підземній школі, метрошколі та метросадочку, щоб діти могли надолужити освітні втрати. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію “Суспільне“.

Директорка міського департаменту освіти Ольга Деменко розповіла, що у Харкові навчальний рік 2023-2024 років завершиться наприкінці травня. А щоб надолужити освітні втрати, у серпні планують проводити  додаткові заняття.

"У червні у нас національний мультипредметний тест, у липні ми не працюватимемо, а от у серпні, за бажанням батьки можуть привести дітей до метросадочка, метрошколи чи підземної школи, де ми проводитимемо заняття з надолуження освітніх втрат, щоб діти могли повторити те, що вивчали, актуалізувати знання перед навчальним роком", — пояснила Деменко.

Вона наголосила, що питання організації освіти в умовах воєнного стану - це величезна проблема для всієї України. “Працюємо над цим, бо Харків є лідером в загальній середній освіті в країні, як і у вищій”, - зауважила вона.

За словами Деменко, новий навчальний рік у школах почнеться вчасно, з 1 вересня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у деяких районах Харківської області планують відновили навчання в форматі офлайн. Також у громадах, де немає можливості відновити офлайн-навчання, учнів забезпечують гаджетами для навчання. Хто та які девайси отримує, читайте за посиланням.

Нагадаємо, що на початку квітня проінспектували метрошколу в Харкові. Як організували навчання дітей в харківському метро, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться