Як Каразінський університет рятує науковий скарб Антарктики від блекауту

В університеті встановлено систему безперебійного живлення

Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна успішно встановив систему безперебійного живлення, щоб забезпечити захист унікальних наукових колекцій з усього світу, включаючи Арктику, Антарктику, та інші країни. Про це повідомили на соціальних сторінках вищого навчального закладу..

Зазначимо, що лабораторія університету, що містить неоціненні матеріали для міжнародних молекулярно-генетичних досліджень, особливо вразлива до перебоїв з електропостачанням. Зразки, що зберігаються при температурі -20°C, вимагають постійного охолодження, яке тепер гарантується новою системою.

“Ми впевнені, що система безперебійного електропостачання дозволить залучити ще більше бакалаврів, магістрів та докторантів до молекулярно-генетичних досліджень, вчасно та ефективно виконати заплановані роботи, підтримати та зберегти цей напрямок досліджень в нашому університеті!”, - зазначили в університеті. 

Окрім захисту колекцій, нова система також забезпечує стабільну роботу чутливого обладнання, такого як ПЛР-ампліфікатори та ДНК-секвенатор. Ці прилади є ключовими для проведення передових молекулярно-генетичних досліджень, і будь-яка їхня зупинка може призвести до втрати цінних експериментальних даних.

Раніше “Коментарі” писали, що оприлюднено міжнародний рейтинг QS World University Rankings: Europe 2025. За результатами оцінювання Каразінський університет посідає 319 місце серед європейських університетів та 25 — серед університетів Східної Європи. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію університету.

Читайте также