Офлайн-навчання на Харківщині: де діти сядуть за парти

Офлайн працюватимуть лише школи з укриттями

Під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України обговорили процес відновлення офлайн-навчання на Харківщині. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Відновлення офлайн-навчання на прикордонних територіях буде можливе тільки в закладах освіти, які мають захисні споруди, що відповідають чинним будівельним нормам, зазначив Синєгубов.

У 2024 році з державного бюджету виділено 500 млн грн для облаштування безпечних умов у 6 загальноосвітніх закладах Харківщини.

"Плани відновлення очного навчання охоплюють 43 заклади. Термін відкриття може варіюватися: частина закладів зможе розпочати навчання вже з 1 вересня, інші — пізніше, з 1 січня наступного року", – зазначив голова області.

Він підкреслив, що у селищі Коротич завершується будівництво захисної споруди для навчального закладу, яке вміщатиме до 500 осіб.

За підсумками засідання Конгресу ХОВА звернулася до Міністерства освіти та науки Укаїни щодо дофінансування будівництва укриттів у закладах освіти міста Харків, адже щодо цього раніше були досягнуті попередні домовленості та доручення глави Уряду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Для Харківщини закупили шкільні автобуси

За державною програмою "Шкільний автобус", яка реалізується в рамках політики "Зроблено в Україні", вісім областей закупили 117 шкільних автобусів на загальну суму в майже 400 млн грн. Зокрема, Харківщина придбала 21 шкільний автобус.

"Завдяки системному виділенню субвенції на закупівлю шкільних автобусів усе більше дітей мають змогу здобувати якісну освіту. Для учнів із маленьких селищ і містечок дуже важливо мати змогу діставатися до населених пунктів з великими школами, в яких працюють кваліфіковані вчителі і які облаштовані потрібним обладнанням. Окрім того, шкільні автобуси – це один з інструментів комплексної політики "Школа офлайн", яку спрямовано на відновлення доступу до очної освіти. Саме завдяки автобусам учні можуть діставатися до шкіл з укриттями та вчитися очно", - зазначив заступник Міністра освіти і науки України Андрій Сташків.

Читайте также