Для Харківщини закупили шкільні автобуси

117 автобусів закупили області з початку року за програмою «Шкільний автобус»

За державною програмою "Шкільний автобус", яка реалізується в рамках політики "Зроблено в Україні", вісім областей закупили 117 шкільних автобусів на загальну суму в майже 400 млн грн. Закупівлі провели через електронний каталог Prozorro Market, який адмініструє державна установа "Професійні закупівлі". Інструмент дає змогу проводити закупівлі в конкурентний і прозорий спосіб. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Міністерства економіки.

Кількість автобусів, які придбали за програмою:

▪ Дніпропетровщина — 28;

▪ Запоріжжя та Миколаївщина — по 25;

▪ Харківщина — 21;

▪ Хмельниччина та Сумщина — по 7;

▪ Черкащина — 3;

▪ Одещина — 1. 

"Завдяки системному виділенню субвенції на закупівлю шкільних автобусів усе більше дітей мають змогу здобувати якісну освіту. Для учнів із маленьких селищ і містечок дуже важливо мати змогу діставатися до населених пунктів з великими школами, в яких працюють кваліфіковані вчителі і які облаштовані потрібним обладнанням. Окрім того, шкільні автобуси – це один з інструментів комплексної політики "Школа офлайн", яку спрямовано на відновлення доступу до очної освіти. Саме завдяки автобусам учні можуть діставатися до шкіл з укриттями та вчитися очно", - зазначив заступник Міністра освіти і науки України Андрій Сташків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині проєктують укриття вдвічі дорожче, ніж школу в Харкові – ХАЦ

Відділ освіти Валківської міськради оголосив торги на проєкт будівництва протирадіаційного укриття для Шарівського ліцею. Очікувана вартість проєктних робіт становить 2,6 млн грн, що вдвічі дорожче, ніж вартість проєктних робіт першої “підземної” школи у Харкові. Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо в результаті аналізу сайту “Prozorro”, інформує портал "Коментарі".

Згідно з документами, планується будівництво протирадіаційного укриття на 300 осіб, що у кілька разів менше, ніж у першій “підземній” школі у Харкові. Крім того, проєкт у Шарівці передбачає ряд робіт із благоустрою: хочуть прокласти тротуар до захисної споруди цивільного захисту, зробити асфальтобетонне покриття тротуарів та доріг, побудувати майданчик для баскетболу, мініфутболу, волейболу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться