У Харкові після масованої ракетної атаки ситуація складна

Що відбувається у місті після нічної атаки

У п'ятницю російські війська вчинили черговий обстріл Харкова - ворог бив по об'єктах критичної інфраструктури. Що відбувається в місті, повідомляє портал "Коментарі".

Харківський міський голова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону розповів, що зараз Харків повністю знеструмлений. Фахівці ДСНС продовжують гасити пожежі на електричних підстанціях, а комунальні служби займаються відновленням життєзабезпечення  міста. 

“Починаємо подавати воду, завдяки альтернативним джерелам енергії у нас є така можливість. Також перейшли на генератори та запускаємо об’єкти “Харківських тепломереж”. Таким чином, 40 тис. абонентів будуть підключені до теплопостачання. На маршрути вже вийшли автобуси, замінивши знеструмлені трамваї, тролейбуси та метрополітен”, - повідомив Ігор Терехов. 

Також у Харкові відкриті усі “пункти незламності”.

Через масовану ворожу атаку також у Харкові не працюють номери низки екстрених служб. 

У Харківській міській раді повідомили, що тимчасово припинили роботу номери телефонів Служби порятунку 101 та 112, а також екстреної медичної служби 103. 

Повідомити про надзвичайну ситуацію харків’яни можуть у міську диспетчерську службу “1562” або за тел.: 

  •  (073) 027-01-12; 

  •  (050) 113-90-01; 

  •  (050) 113-90-02.

Викликати швидку медичну допомогу можна за тел.:

  •  (050) 040-09-34;

  •  (050) 040-03-76;

  •  (050) 040-05-21;

  •  (095) 040-04-47;

  •  (067) 540-13-52;

  •  (067) 543-13-10;

  •  (093) 288-23-58;

  •  (098) 044-81-03.

Також у Харкові не працюють світлофори. Ігор Терехов звернувся до водіїв з проханням бути максимально обережними на дорогах, аби уникнути аварій.

Міський транспорт у Харкові працює за схемою блекауту. З картою тимчасових автобусних маршрутів можна ознайомитися за посиланням

У КП “Харківський метрополітен” повідомили, що через масовану ракетну атаку по місту метрополітен наразі працює виключно у якості укриття. “Про відновлення перевезень буде повідомлено додатково”, - зазначили на підприємстві.

У поліції наголосили, якщо містянам потрібно зателефонувати близьким, викликати екстрені служби, зарядити телефони, вони можуть звернутися до найближчих райвідділів поліції. “В кожному райвідділі ми запустили роботу старлінків, генераторів. Харківська поліція продовжує забезпечувати охорону громадського порядку на всій території Харківської області”, - повідомили в поліції Харківської області.

В “Укрзалізниці” зазначили, що в результаті нічних обстрілів є декілька знеструмлених ділянок, задіяли резервні схеми живлення та тепловози, всі поїзди продовжують рух.

У Харківському вузлі рух усіх поїздів, включно зі швидкісними електропоїздами Hyundai Rotem, здійснюватиметься тепловозною тягою. 

Харківський вокзал переведено на резервне живлення, всі системи працюють, Фортеця Незламності та дитячий простір відчинені для відвідувачів.

“Ми нагадуємо, що якщо ви все ж пропустили свій рейс через обстріли та вимушену зупинку метро у незламному Харкові або деінде - ми приймемо вас на наступний рейс аналогічного напрямку за тим же квитком”, - повідомили у компанії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у четвер, 21 березня, рятувальники продовжували працювати на місці влучання в підприємство. За даними ДСНС, під уламками конструкцій можуть перебувати тіла загиблих.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться