“Сіра зона” в Харківській області: міжнародні партнери оцінили ризики

Яким бачать розвиток бойових дій в Україні міжнародні партнери

Днями Харків відвідала делегація представників європейських країн - партнерів України. Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Аннелі Кольк прокоментувала російські дії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Аннелі Кольк наголосила, що міжнародні партнери України не допустять створення на території Харківської області “сірої зони”, непридатної для проживання.

“Наша основна мета - це повна перемога України. І я маю на увазі всю територію України. Ми не дозволимо створення якихось “сірих зон” у Європі. А Україна - це Європа. Вона знаходиться на шляху до Європейського Союзу, на шляху до НАТО. Тому всі, хто виступає за демократичні цінності та здоровий глузд, не дозволять зробити жодних “сірих зон” в Україні”, - наголосила Аннелі Кольк. 

Цю позицію також підтримали дипломатичні представники Данії, Франції та Швеції, які відвідали Харків з офіційним візитом.

Аннелі Кольк також зазначила, що до відновлення України та зокрема Харківщини мають доєднатися усі європейські країни.

“Естонія та країни Балтії говорять на весь світ, що не треба чекати, потрібно відновлювати пошкоджену інфраструктуру України вже зараз. Я впевнена, що кожна країна мусить відвідати Харків, для того, щоб побачити, що тут коїться, які руйнації є, й наскільки це незламне та стійке місто”, – підкреслила Аннелі Кольк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Харківський міський голова Ігор Терехов розвів про пріоритетні завдання влади у Харкові.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться