Ігор Терехов пояснив, чому російські війська обстрілюють Харків

У Харкові готові відновлювати зруйновану інфраструктуру, не чекаючи на завершення війни

Ворожі війська намагаються залякати мирне населення Харкова. Так прокоментував головну мету ударів по місту Харківський міський голова Ігор Терехов, повідомляє портал "Коментарі”.

За словами Ігоря Терехова, окупанти обстрілюють житлові будинки, щоб змусити мешканців виїжджати з Харкова.

“Хаотичні обстріли, як ті, що сталися сьогодні вночі, доводять: росіяни хочуть нас залякати. У 2022 році вони вже атакували ці місця в Шевченківському районі, адже вважали, що там перебували військові чи правоохоронці. Але, що тоді, що зараз, там були тільки цивільні”, - наголосив мер Харкова

Міський голова зазначив, що Президент, уряд і міжнародні партнери працюють над посиленням захисту міста, посилення системи ППО. Водночас Ігор Терехов заявив про готовність міської влади відновлювати зруйновану країною-агресором інфраструктуру, не чекаючи на завершення війни.

А тим часом в Інституті вивчення війни припустили, що російські війська готуються посилити масовані ракетні та дронові атаки по українській логістиці. “Російські війська, ймовірно, посилять удари безпілотниками та ракетами найближчими тижнями, щоб максимально завдати шкоди українській інфраструктурі та оборонно-промисловій базі до того, як очікуване надходження допомоги з безпеки США почне полегшувати критичну нестачу ракет ППО в Україні”, - йдеться у звіті ISW.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сьогодні вночі окупанти завдали ударів ракетами С-300 по центру Харкова. Дізнатися детальніше про наслідки ворожої атаки та переглянути фото руйнувань, можна за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться