На Харківщині встановлять додаткові укриття

Додаткові укриття встановлюються в різних мікрорайонах Чугуївської громади

Шість таких об’єктів, які придбані за кошти міського бюджету у співфінансуванні з обласною військовою адміністрацією, з’являться найближчим часом біля організацій та установ, які не обладнані надійними стаціонарними укриттями у Чугуївській громаді. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Чугуївської ОТГ.

При виборі місць встановлення укриттів, міська влада враховувала в першу чергу такий чинник, як масове скупчення мешканців, які звертаються за адміністративними, медичними та соціальними послугами.

"Планується, що найближчим часом укриття будуть обладнані світлом, лавками, засобами пожежогасіння і навіть системою автоматичного відчинення та зачинення на час повітряної тривоги. Останній засіб вкрай актуальний, враховуючи, що деякі з укриттів "винахідливі мешканці" вже встигли випробувати в якості громадських вбиралень", – зазначили у громаді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Жахливі кадри наслідків ракетного удару по Харкову (ФОТО)

Троє загиблих та понад 48 травмованих: прокурори працюють на місцях ракетних ударів по Харкову. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Порізи від скла отримав 15-річний хлопець, від госпіталізації відмовився. Поранено 71-річну жінку, її доставлено до лікарні.

Станом на зараз відомо про трьох загиблих: чоловіка та двох жінок. Щонайменше 48 осіб травмовано, серед них троє неповнолітніх дівчат 11, 14, 17 років та поліцейський.

Дані уточнюються, рятувальна операція триває.

До мешканців Харкова та району звернулися щодо газу

Внаслідок ракетних обстрілів у одному з селищ Харківського району тимчасово відсутнє газопостачання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської філії "Газмережі".

"Просимо мешканців передмістя Харкова у яких відсутня подача газу, самостійно перекрити крани перед газовими приладами, для безпечного проведення відновлювальних робіт. Наразі робиться все можливе для скорішого відновлення газопостачання у оселі", – пишуть у газовій компанії.

Читайте также