На Куп’янському напрямку напружена ситуація: що робить ворог

Окупанти тиснуть попри те, що мають великі втрати серед особового складу та техніки

Ситуація на фронті залишається напруженою, але контрольованою. Сили оборони продовжують рішуче протидіяти спробам російських загарбників просунутися в глибину території України, спрямовують зусилля на зрив виконання окупантами планів наступу. Про це повідомили у зведенні Генштабу станом на 22:30 4 червня, інформує портал "Коментарі".

Російський агресор намагається використати перевагу в живій силі, техніці та підтримку з повітря. Не зважаючи на інтенсивний ворожий натиск, українські воїни дають бій ворогу, утримують оборонні рубежі та позиції.

Протягом доби противник завдавав по території України три ракетні удари із застосуванням чотирьох ракет та 45  ударів авіацією із використанням 52 КАБів, задіяв 479 дронів-камікадзе. Разом з тим, російські агресори здійснили  2862 обстріли по позиціях наших військ та населених пунктах із використанням різних типів зброї.

На Харківському напрямку російські окупанти чотири рази, за підтримки авіації з напрямку Шебекіно з території російської федерації, намагалися штурмувати позиції наших підрозділів в районі Вовчанська. Усі ворожі атаки були безуспішними.

За наявною інформацією, втрати агресора на даному напрямку склали 96 осіб загиблими та пораненими. Знищено один танк, чотири артилерійські системи, сім БпЛА, дев’ять автомобілів та шість одиниць спеціальної техніки. Також п’ять автомобілів і одну артсистему було пошкоджено. Уражено 14 бліндажів і склад з боєприпасами.

На Куп’янському напрямку ворог атакував 14 разів наші позиції поблизу населених пунктів Петропавлівка, Синьківка, Стельмахівка та Новоєгорівка. Підрозділи Сил оборони відбили 11 наступальних дій противника.  Ситуація напружена. Неподалік Степової Новоселівки, Берестового та Невського ще тривають три боєзіткнення.

На цей час на даному напрямку ворог втратив 92 окупанти вбитими та пораненими. Знищено дві бойові броньовані машини, автомобіль та БпЛА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Безлюдівці проводять рейди: що на контролі

Відпочинок на воді влітку, безперечно, найпопулярніший і серед дорослих і серед дітей. У спекотну погоду всі хочуть побути біля річки чи озера. Проте, не всі пам’ятають про обов’язковість дотримання правил безпеки під час такого відпочинку.

Так, 3 червня інспектори Харківського району провели рейди у місцях масового відпочинку на воді в селищі Безлюдівка.

Читайте також: Втікали від окупантів на велосипеді: як на Харківщині проходить евакуація

Читайте также