Втікали від окупантів на велосипеді: як на Харківщині проходить евакуація

Люди з дітьми вирішили покинути небезпечну територію

Поліцейські Харківщини продовжують здійснювати заходи з евакуації мирного населення з прифронтових населених пунктів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

3 червня працівники відділення поліції № 2 Богодухівського РВП вивезли з сіл Івашки, Олександрівка та Тимофіївка Золочівської громади трьох дорослих та четверо дітей, які вирішили покинути небезпечну територію.

У селі Лиман Вовчанської територіальної громади поліцейські зустріли літніх чоловіка та жінку, які на велосипеді втікали від постійних бомбардувань. Їх передали волонтерам.

Поліція закликає не наражатися на небезпеку та виїжджати з прифронтових населених пунктів. Нагадуємо, що з питань евакуації громадяни можуть звертатися на "гарячу лінію" з питань евакуації за номером телефону 0-800-33-92-91, спецлінію поліції "102" або до найближчих відділень поліції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Ворог щодня тероризує цивільне населення Харкова, постійно завдаючи ракетно-бомбових ударів по цивільній інфраструктурі. Рятувальники постійно проводять аварійно-рятувальні роботи на зруйнованих об’єктах, нерідко стикаючись із загрозою їх руйнування. Це небезпечно як для життя самих рятувальників, так і фахівців інших служб, які працюють на таких будівлях.

Як саме рятувальники розпізнають, чи завалиться зараз будівля – читайте за посиланням.

Читайте також: На Харківщині хочуть витратити 16 мільйонів гривень на ремонт у школі за 10 кілометрів від кордону з росією

Відділ освіти, молоді та спорту Золочівської селищної ради оголосив торги на ремонт будівлі Писарівської гімназії очікуваною вартістю 16,13 мільйонів гривень. Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо під час моніторингу системи “Prozorro”, інформує портал "Коментарі".

Мова йде про ремонт підвальних приміщень школи, які можуть працювати як укриття. Варто зазначити, що село Писарівка розташоване за десять кілометрів від українсько-російського кордону. До початку повномасштабного вторгнення в селі мешкало трохи менше 700 людей, загалом у Писарівському старостинському окрузі проживали менше 1500 людей. У Писарівський гімназії навчались 70 дітей.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться