Окупанти вдарили «Іскандерами» по Харківщині – Повітряні Сили

Обстріл вівся з Бєлгородської області росії

У ніч на 8 серпня 2024 року противник ударив двома балістичними ракетами "Іскандер-М" по Харківщині із Бєлгородської області – рф, двома керованими авіаційними ракетами Х-59 із повітряного простору над акваторією Азовського моря та чотирма ударними БпЛА типу "Shahed" із напрямку Єйськ – рф. Про це у ранковому зведенні повідомили у Повітряних силах ЗСУ, інформує портал "Коментарі".

В результаті протиповітряного бою мобільними вогневими групами Сил оборони України, зенітними ракетними військами та підрозділами РЕБ Повітряних Сил збито дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 4 ударних БпЛА у Одеській, Херсонській та Кіровоградській областях.



Про "прильоти" у Харківській області у зведенні ХОВА нічого не йшлося. Всього за добу Олег Синєгубов повідомив про обстріл Куп’янської громади, який стався о 14:45 7 серпня, внаслідок чого сталося загоряння трави на площі близько 30 м.кв.

Також учора о 10:20 Внаслідок обстрілу БПЛА у м. Куп’янськ пошкоджено автомобіль.

За даними облпрокуратури, уночі 8 серпня збройні сили рф били БпЛА по Золочівській територіальній громаді Богодухівського району.

Близько 1 години ночі російські військові вдарили по с. Калинове, внаслідок чого пошкоджень зазнали житлові будинки та господарчі споруди. Без постраждалих.

Близько 1:30 військовослужбовці держави-агресорки вдарили безпілотником по с. Одноробівка. Поранення отримав 76-річний мирний мешканець, його доставлено до лікарні. Пошкоджено фасад житлового будинку.

За даними Генштабу, на Харківському напрямку кількість атак за добу зросла до трьох. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Вовчанська та Тихого.

На Куп’янському напрямку відбулося п’ять спроб росіян просунутись поблизу Петропавлівки, Колісниківки та у бік Новоосинового.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Ворог має просування на Харківщині – DeepState

Аналітики проєкту DeepState учора опублікували оновлену мапу бойових дій, де "уточнюють" ситуацію в Глибокому Харківської області, а саме на карті збільшилася окупована червона частина та розширено сіру зону. Фото мапи – за посиланням.

Читайте также