Ворожого інформатора затримали у Харкові (ФОТО)

Охоронець магазину в Харкові збирав важливу інформацію та допомагав окупантам

У Харкові затримали охоронця магазину, він допомагав окупантам наводити повітряні атаки на українських захисників. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Про підозру повідомлено 36-річному чоловіку. Йому інкримінують поширення інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Слідство встановило, що з харківʼянином на початку квітня 2024 року через месенджер Telegram зв'язався представник російської спецслужби та запропонував співпрацю. “Завдання представника рф полягало у зборі та передачі інформації про базування українських військових у Харкові. Підозрюваний, будучи проросійськи налаштованим, погодився на це”, - пояснили у прокуратурі.

Збираючи розвіддані чоловік обходив територію міста та відстежував місця базування Сил оборони. Після збору необхідної інформації він наносив на Google-мапі геолокації українських військових, а результати своєї “роботи” надсилав окупантам. “Ці дані були необхідні рф для завдання прицільних ракетних ударів та атак БпЛА по особовому складу українських оборонців”, - уточнили у прокуратурі.

До того ж чоловік працював охоронцем у магазині парфумерії в одному з ТРЦ Харкова. Він “в темну” намагався випитувати потрібну інформацію у клієнтів, щоб отримати більше інформації про локації розташування ЗСУ.

Правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України затримали ворожого коригувальника за місцем проживання у Харкові.

У затриманого вилучили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з представником російської спецслужби.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харкові напередодні трапилася стрілянина на зупинці громадського транспорту.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться