Окупанти нищать врожай на Харківщині (ФОТО)

Куп'янщина: ворог продовжує нищити майбутній врожай

8 липня близько 13:00 ворог завдав удару по полю стиглої пшениці, що поблизу прифронтового села Курилівка Куп’янського району. Сухе збіжжя миттєво загорілось. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

На час прибуття пожежно-рятувальних підрозділів вогонь встиг розповсюдитись на площу 20 га. Рятувальники працювали під постійною загрозою повторних ударів. О 15:15 вогнеборці ліквідували пожежу та запобігли розповсюдженню полум'я на іншу частину поля загальною площею 65га.

Працювало 2 одиниці техніки та 10 осіб особового складу ДСНС, у тому числі медичний розрахунок з Київщини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

1 липня близько 16:00 ворог завдав удару по стиглому пшеничному лану поблизу с. Карасівка Золочівської громади Харківської області, навмисно намагаючись знищити майбутній врожай. Трапилась пожежа. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

До місця події прибув пожежно-рятувальний підрозділ ДСНС на автоцистернах, посилений медичним розрахунком. Їхнє завдання полягало у якнайшвидшій локалізації вогню, котрий міг знищити все поле площею у 110 га. Завдяки оперативним діям рятувальників протягом пів години вдалось локалізувати пожежу на площі 2 га. О 17:10 роботи з її ліквідації були повністю завершені.

Читайте також: Мешканці Харкова "штурмували" хлібне поле в бік Угорщини

3 липня прикордонники Мукачівського загону затримали групу чоловіків з восьми різних областей України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Держприкордонслужби України. Під час моніторингу ділянки відповідальності прикордонний наряд побачив осіб, які, долаючи пшеничне поле, прямували в бік кордону з Угорщиною.

Загалом було затримано 10 чоловіків, двоє з них намагалися втекти. Усіх затриманих для з’ясування обставин правопорушення і складання протоколів доставили у прикордонний підрозділ. Наразі відомо, що троє із затриманих є жителями Закарпаття, решта - жителі Полтавщини, Житомирщини, Вінниччини, Запоріжжя та міст Харків, Київ і Дніпро.

Скільки чоловіки заплатили за подорож – читайте за посиланням.

Читайте также