Страшна пожежа охопила Харківщину: горять гектари лісу (ФОТО)

Рятувальники гасять лісову пожежу у Балаклійському лісництві

Пожежа у лісовому масиві поблизу м. Балаклія Ізюмського району виникла напередодні. Про сильне задимлення у громаді повідомлялося ще вчора о 18 годині, через що було перекрито рух транспорту на дорозі, що веде до с. Борщівка.

За даними обласного главку ДСНС, станом на 16:00 13 серпня горить 30 га лісу.

У пожежогасінні беруть участь 72 рятувальника, 14 автоцистерн, у тому числі водовоз ємністю 12 м куб. Крім того, залучені 4 одиниці техніки, 12 саперів ДСНС, а також 3 одиниці техніки лісівників.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Масова загибель риби на Харківщині: екологи підрахували збитки

З 5 по 8 серпня 2024 державними інспекторами відбувалась фіксація загибелі водних біоресурсів на ставку без назви поблизу населеного пункту Лелюки Харківського району Харківської області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківського рибоохоронного патруля.

При візуальному обстеженні водойми виявлено, що загибла риба була зосереджена скупченнями вздовж берегової смуги, в більшості у водоростях, очереті та представлена такими видами: карась сріблястий, плітка, короп та окунь. Скільки тисяч екземплярів риби загинуло та що є причиною – читайте за посиланням.

Читайте також: На Харківщині посилюють евакуацію та обмежувальні заходи – Синєгубов

У прифронтових населених пунктах Харківщини посилюють комендантську годину й евакуаційні заходи. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Золочівський, Липецький та Вовчанський напрямки так само залишаються під ворожим вогнем, там тривають бойові зіткнення. На Куп'янському напрямку противник також не припиняє бойових дій. Впродовж доби зафіксовано близько 10 ворожих атак, однак успіху окупанти не мають і несуть значні втрати у живій силі та техніці.

У понад 200 населених пунктах Богодухівського, Харківського, Куп'янського, Ізюмського районів планують посилити комендантську годину. Відповідне рішення було розглянуто на засіданні Ради оборони області. Комендантська година триватиме з 17:00 до 09:00 наступної доби.

Читайте также