На Харківщині посилюють евакуацію та обмежувальні заходи – Синєгубов

Людям заборонено переміщуватися вулицями після 17 години

У прифронтових населених пунктах Харківщини посилюють комендантську годину й евакуаційні заходи. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

"Напередодні противник завдав масованого удару по місту Богодухів і його околицях. Всього було зафіксовано 6 ворожих ракет, наразі їх тип встановлюється. У місцях влучань працюють відповідні спецпідрозділи, ліквідація наслідків обстрілу триває. Майже зруйновано кілька десятків житлових будинків, ще кілька десятків – пошкоджено. Внаслідок удару зазнали поранень 7 цивільних людей. Всім постраждалим надали необхідну медичну допомогу", – розповів Олег Синєгубов.

Золочівський, Липецький та Вовчанський напрямки так само залишаються під ворожим вогнем, там тривають бойові зіткнення. На Куп'янському напрямку противник також не припиняє бойових дій. Впродовж доби зафіксовано близько 10 ворожих атак, однак успіху окупанти не мають і несуть значні втрати у живій силі та техніці.

Попри те, що загальна кількість ворожих керованих авіабомб, випущених по території області, зменшилася, противник продовжує завдавати ударів по цивільним об'єктам та мирному населенню Харківщини.

"Вкотре звертаємося до жителів регіону із проханням не ігнорувати сигнали повітряної тривоги і у разі небезпеки залишатися в укриттях", - наголосив начальник ХОВА.

У понад 200 населених пунктах Богодухівського, Харківського, Куп'янського, Ізюмського районів планують посилити комендантську годину. Відповідне рішення було розглянуто на засіданні Ради оборони області. Комендантська година триватиме з 17:00 до 09:00 наступної доби.

"Такі заходи викликані безпековою ситуацією, а також активізацією протидії ворожим диверсійно-розвідувальним групам у прикордонних та наближених до лінії фронту громадах. Закликаємо жителів цих населених пунктів евакуюватися з небезпечних територій. Всім громадянам гарантуємо комплексну підтримку, забезпечення гуманітарною, юридичною й медичною допомогою на всіх етапах, за необхідності надаємо тимчасове житло", – зазначив Олег Синєгубов.

Всього з небезпечних територій Вовчанського, Липецького, Золочівського напрямків було евакуйовано близько 14 тисяч людей, з них понад 1000 – діти з сім'ями. Наразі евакуаційні заходи тривають, додав начальник Харківської обласної військової адміністрації.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться