Масова загибель риби на Харківщині: екологи підрахували збитки

Підраховано суму збитків, завданих рибному господарству України, внаслідок масової загибелі риби

З 5 по 8 серпня 2024 державними інспекторами відбувалась фіксація загибелі водних біоресурсів на ставку без назви поблизу населеного пункту Лелюки Харківського району Харківської області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківського рибоохоронного патруля.

При візуальному обстеженні водойми виявлено, що загибла риба була зосереджена скупченнями вздовж берегової смуги, в більшості у водоростях, очереті та представлена такими видами: карась сріблястий, плітка, короп та окунь. Загальна кількість загиблих водних біоресурсів станом на 12.08.2024 складає 10 399 екземплярів. Вода у водному об’єкті сірого кольору з характерним неприємним запахом (запах каналізації), що може свідчити про наявність у ньому стічних вод та хімічних речовин.

Управлінням проінформовано відповідні служби. Проведено попередні розрахунки збитків, завданих рибному господарству України внаслідок загибелі водних біоресурсів. Сума збитків на теперішній час складає 16 512 491 грн.

Станом на 12 серпня 2024 загибель водних біоресурсів не спостерігається, зазначають у рибоохоронному патрулі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Під Харковом помітили масовий мор риби

Правоохоронними органами внесено відомості до ЄРДР за фактом порушення правил охорони вод, що призвело до забруднення поверхневих вод і створило небезпеку для довкілля (ч. 1 ст. 242 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. У медіа стала ширитись інформація про масовий мор риби у річці Студенок в селі Хроли Харківського району.

У ході огляду місця події спільно зі слідчими поліції та представниками контролюючих органів, а саме спеціалістами екологічної інспекції відібрано проби води для проведення відповідних досліджень. Вилучену в ході огляду рибу направлено в лабораторію для проведення інструментально-лабораторних досліджень причин загибелі. Після цього буде призначено відповідні судові експертизи.

Читайте також: Двоє маленьких дітей отруїлися на Харківщині: де мати брала воду



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться