Пожежа у Харкові: стало відомо, що горить

У Харкові рятувальники наразі ліквідовують пожежу на відкритій території

Сьогодні, 4  вересня о 13:36 вогнеборці ДСНС Харкова залучались до гасіння пожежі, яка виникла на відкритому просторі у Київському районі міста. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

До місця події відразу направлено 4 пожежно-рятувальних відділень на автоцистернах.

Горіли трава, очерет та гілля загальною площею 2 га. О 16:15 вогонь вдалось локалізувати. Наразі триває ліквідація пожежі. Вогнеборці запобігли поширенню полум'я на приватні гаражі.

Причина загоряння наразі встановлюється.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У ХОВА показали згоріле село на Харківщині (ФОТО)

В Оскільській громаді пожежа локалізована, але ще триває. Зараз на Харківщині відбувається ліквідація наслідків страшного вогню.

Площа постраждалих лісових насаджень - 1520 Га. Задіяні 285 чоловік особового складу та 88 одиниць техніки. На місці працюють Комісії по ліквідації наслідків та фіксації збитків громадян. Нагадаємо, що вогнем пошкоджено та знищено близько 250 житлових будинків, розташованих у населеному пункті Студенок.

Із села евакуювали більше 600 людей. Як зазначив Синєгубов, ця надзвичайна подія – наслідок ворожих військових дій, тож всі постраждалі громадяни зможуть отримати компенсацію за знищене майно за програмою єВідновлення. Фото – за посиланням.

Читайте також: У селі Студенок Ізюмського району триває ліквідація масштабної пожежі. Загоряння має площу понад 1200 гектарів. Воно виникло внаслідок ведення бойових дій і прийшло до Харківщини з території Донецької області, зазначив начальник ХОВА.

"Небезпека полягає в тому, що пожежа є поверхневою – вогонь рухається верхівками крон дерев у лісових насадженнях і швидко розповсюджується. Впродовж однієї години пожежа охопила територію, на якій знаходяться близько 150 домоволодінь.

Відповідні служби провели екстрену евакуацію понад 200 жителів населеного пункту, операція пройшла успішно. Наразі триває локалізація пожежі. Фіксуємо загрозу для села Оскіл, на місці надзвичайної події розгорнуто оперативний штаб, там працюють фахівці екстрених служб, стягнуто додаткову техніку та ресурси із Дніпропетровської та Полтавської областей", – зазначив Олег Синєгубов.

Читайте также