У ХОВА показали згоріле село на Харківщині (ФОТО)

Окупанти тричі били по лісам на Харківщині

В Оскільській громаді пожежа локалізована, але ще триває. Зараз на Харківщині відбувається ліквідація наслідків страшного вогню. Про це у ранковому зведенні повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Площа постраждалих лісових насаджень - 1520 Га.

Задіяні 285 чоловік особового складу та 88 одиниць техніки.

На місці працюють Комісії по ліквідації наслідків та фіксації збитків громадян.

Нагадаємо, що вогнем пошкоджено та знищено близько 250 житлових будинків, розташованих у населеному пункті Студенок. Із села евакуювали більше 600 людей.

Як зазначив Синєгубов, ця надзвичайна подія – наслідок ворожих військових дій, тож всі постраждалі громадяни зможуть отримати компенсацію за знищене майно за програмою єВідновлення.

Крім того, за добу окупанти навмисно били по лісовим насадження Харківщини, щоб спричинити пожежі.

Ударів по Харкову протягом доби не зафіксовано.

08:54 Богодухівський район, Краснокутська громада, за межами с. Краснокутськ. Внаслідок обстрілу горіла лісова підстилка листового лісу на площі 500 м.кв. 

09:25 Ізюмський район, Борівська громада, с. Новоплатонівка, Борівське лісництво Куп'янського лісгоспу. Внаслідок обстрілу горіла хвойна лісова підстилка на площі 0,7 Га.

▪09:37 Куп'янський район, Курилівська громада, с. Новоосинове. Внаслідок обстрілу горів приватний будинок та трава. Інформація про постраждалих не надходила.

09:40 Куп'янський район, Куп'янська громада, с. Куп'янськ-Вузловий, вул. Матросова, відкрита територія. Внаслідок обстрілу горіла трава на площі 500 м.кв.

13:59 Богодухівський р-н, Краснокутська громада,  Гутянське лісове господарство. Внаслідок обстрілу горіла підстилка.

23:34 Харківський район, Дергачівська громада, с. Руська Лозова, за межами. Внаслідок обстрілу горіла трава на площі 2 Га.

Близько 15:30 Богодухівський район, Золочівська ТГ, с. Макарове. Попередньо КАБ. Влучання в землю на територію приватного домоволодіння. Загинула жінка  37 років. Ще дві жінки та один чоловік отримали легкі ушкодження. Пошкоджено два приватних будинки, господарчі споруди, енергомережі. Підрозділи ДСНС не залучались.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться